26. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné a nadýchané risotto s hovězím ragú. Tento pokrm je skvělou kombinací krémové rýže a bohatého hovězího ragú, které se vám jistě bude líbit. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvým petrželem pro dokonalou chuťovou explozi. Jistě potěšíte své chuťové buňky a své blízké tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 200g rýže Arborio
- 400g hovězího masa na ragú
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- 50g másla
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
- Přidejte nakrájené kousky hovězího masa a dejte restovat, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte rajčatový protlak a zalijte hovězím vývarem. Nechte vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud masa není měkké.
- V hrnci rozehřejte máslo, přidejte rýži a míchejte asi 2 minuty, aby se rýže prosvětlila. Postupně přilévejte vývar a vařte do změknutí rýže.
- Když je rýže hotová, smíchejte ji s hovězím ragú. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Risotto podáváme teplé posypané nasekanou petrželkou nebo parmezánem.