26. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kubba Mosul – irácká masová koule
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou chuť Iráku s receptem na Kubba Mosul – lahodnou iráckou masovou kouli. Skvělá kombinace mletého masa, bulguru a aromatických koření vytvoří neodolatelně chutné pokrm, který si zamiluje celá rodina. S výrazným kořením a jedinečnou texturou je Kubba Mosul skvělou volbou pro různé příležitosti. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže se můžete pustit do vaření hned teď! Zářivý kousek irácké kuchyně přímo na vašem talíři.

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo kuřecí)
  • 1 cibule, nasekaná na malé kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek bílé rýže
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • Sůl podle chuti
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, rýži, kmín, skořici, pepř a sůl v misce.
  2. Vytvořte malé koule z masa a rýže, asi velikosti pingpongového míčku.
  3. Na pánvi rozpalte olej a opékejte koule z masa a rýže, dokud nejsou z obou stran zlatě hnědé.
  4. Pokud chcete kubbu péct, dejte je na plech v troubě a pečte při 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou zcela propečené.
  5. Podávejte jako hlavní chod s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *