26. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s krevetami a rajčaty, které si zamilujete. Tento recept je jednoduchý k přípravě a plný bohatých chutí mořských plodů a čerstvých rajčat. Skvělá volba pro večeři plnou chuti a zdravých surovin. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 250 g rýže
- 300 g krevet
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Nejprve oloupejte a jemně nasekejte cibuli a česnek. Rajčata nakrájejte na malé kousky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte rýži a restujte dozlatova.
- Postupně zalévejte zeleninovým vývarem a nezapomeňte občas promíchat. Vařte asi 15 minut, dokud rýže nezměkne.
- Přidejte krevety a rajčata a vařte dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.
- Na závěr vmícháme nastrouhaný parmazán a čerstvě nasekanou petrželku.
- Hotové ryzoto podávejte posypané parmazánem a ozdobené petrželkou.