26. 10. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavujte kouzlo rychlé a zdravé kuchyně s naším receptem na veganské tacos s černými fazolemi! Tato chuťově bohatá a nutričně vyvážená pochoutka je dokonalou volbou pro každého, kdo hledá rychlý, ale výživný oběd či večeři. Tacos plněné černými fazolemi, čerstvou zeleninou a pikantními omáčkami nejen zasytí, ale i potěší každého milovníka mexické kuchyně. Připravte se na festival chutí, který je zároveň zdravý a plně veganský! Podívejte se na náš recept a připravte si tento skvělý pokrm již dnes!
Suroviny
- 1 plechovka černých fazolí (asi 400 g)
- 4 kukuřičné tortilly
- 1 zralé avokádo
- 1 malá červená cibule
- 1 limeta
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 100 g ledového salátu
- 50 g kukuřice
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
- Chilli paprička (volitelně)
Postup
- Připravte si ingredience: černé fazole sceďte a propláchněte, avokádo oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a papriku nakrájejte na tenké proužky, česnek utřete, koriandr nasekejte a kukuřici scedíte z nálevu.
- Na pánvi na středně silném ohni rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli s paprikou dozlatova.
- Přidejte česnek a kratce osmahněte, následně přidejte černé fazole a kukuřici. Ochutnejte solí a pepřem. Pokud máte rádi pikantněji, přidejte nakrájenou chilli papričku.
- Pokračujte v smažení všechny ingredience dohromady asi 5 minut, dokud nejsou fazole horké a všechny chutě se spojí.
- Mezitím připravte avokádovou směs: v misce smíchejte avokádo, šťávu z poloviny limety a koriandr. Osolte a opepřete podle chuti.
- Tortilly zahřejte na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě na nízké teplotě, aby byly pružné a teplé.
- Na každou tortillu naskládejte trochu ledového salátu, na to lžíci avokádové směsi a vrchol naplňte směsí z pánve.
- Dozdobte kousky limety a posypte zbylým koriandrem.
- Přikryjte druhou polovinou tortilly a podávejte ihned.