26. 10. 2024
Autor: Martin Roubec
Kuřecí korma se šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodnou kuřecí kormu se šafránem díky našemu jednoduchému receptu! Tento tradiční indický pokrm nabízí bohaté a krémové omáčky s hlubokou chuťovou harmonií šafránu, který dodá jídlu mimořádnou chuť a barvu. Naučte se, jak krok za krokem připravit toto exotické jídlo, které oslní nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše hosty. Ideální pro speciální příležitosti nebo prostě když si chcete pochutnat na něčem výjimečně dobrém. Navštivte náš recept a začněte vařit už dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kostky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce korma kořenící směsi
  • 1 lžička mletého kurkumu
  • Špetka šafránu
  • 250 ml kokosového mléka
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvě nasekaný koriandr pro ozdobu

Postup

  1. Na středně velké pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte dozlatova.
  2. Přidejte nadrcený česnek a nastrouhaný zázvor a smažte další 1–2 minuty až do zlatova.
  3. Přimíchejte korma kořenící směs, kurkumu a špetku šafránu. Restujte asi minutu pro uvolnění aromat.
  4. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte, dokud nejsou z všech stran bílá.
  5. Zalijte kokosovým mlékem a kuřecím vývarem. Ochutnejte a případně osolte a opepřete. Přivedete k varu, poté snižte teplotu a dusťe pod pokličkou 20 minut, nebo dokud kuře není měkké.
  6. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem, vhodné s ryží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *