26. 10. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s míchanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské kuchyně s moderním twistem! Recept na Quiche Lorraine s míchanou zeleninou vám nabízí perfektní kombinaci křehkého těsta, bohaté směsi slaniny a krémového vaječného zálivu, doplněné o svěžest sezónní zeleniny. Ideální volba pro brunch, lehký oběd nebo večeři. Naučte se, jak připravit toto lahodné a vizuálně atraktivní jídlo, které oslní každého hosta. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a získejte tipy na variace či nápady na servírování. Krok za krokem vás provedeme celým procesem, takže váš quiche bude vždy dokonale nadýchaný a plný chuti.

Suroviny

  • 250 g listového těsta
  • 200 g slaniny, nakrájená na kostičky
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného sýra (např. Gruyère)
  • 300 g směsi zeleniny (mrkev, cuketa, paprika), nakrájené
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Několik lístků čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Vyklopte těsto do koláčové formy, idealně s odnímatelným dnem, pro lepší manipulaci. Přitlačte těsto na dno a okraje formy, případně odstraňte přebytečné okraje.
  3. Na velké pánvi osmahněte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude sklovitá. Nakonec přidejte nakrájenou zeleninu a smažte ještě několik minut, dokud nebude zelenina mírně měkká. Ochutnejte a okořeňte solí a pepřem.
  4. Směs zeleniny s slaninou a cibulí rozložte rovnoměrně na připravené těsto.
  5. Ve velké míse smíchejte vejce, smetanu, sýr a tymián. Důkladně promíchejte, ochutnejte a případně dokořeňte. Směs nalijte na zeleninu ve formě.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu.
  7. Quiche nechte chvíli vychladnout před podáváním. Podávejte teplé nebo vlažné.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *