26. 10. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Italské ravioli s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné italské ravioli s ricottou a špenátem, a přineste kus Itálie přímo na Váš stůl! Tento recept nabízí krok za krokem jednoduché pokyny pro přípravu domácích ravioli plněných jemnou ricottou a čerstvým špenátem. Ideální volba pro vegetariány a milovníky italské kuchyně. Objevte, jak snadno můžete vytvořit tento tradiční kulinářský zážitek ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g ricotty
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • Mletý černý pepř
  • Špetka soli

Postup

  • Nadrobno nasekejte česnek a lehce ho opečte na olivovém oleji. Přidejte umytý a pokrájený špenát, osolte, opepřete a restujte, dokud špenát úplně nezavadne. Nechte vychladnout.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, olivový olej a špetku soli. Vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody. Těsto nechte alespoň 30 minut odpočinout pod navlhčenou utěrkou.
  • V míse smíchejte ricottu, parmazán, ochlazený špenát a případné koření dle chuti.
  • Rozválejte těsto na tenký plát na pomoučeném povrchu. Pomocí formičky nebo sklenice vykrajujte kruhy. Na každý kruh kladěte lžičku náplně.
  • Překryjte dalším kruhem těsta a okraje pečlivě spojte, aby náplň při vaření nevytekla.
  • Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji. Ravioli vařte přibližně 4-5 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch. Vezměte je ven pomocí děrované naběračky.
  • Podávejte teplé, polévejte máslem, olivovým olejem nebo omáčkou dle vaší volby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *