25. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový plátek s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na domácí⁢ pečený vepřový plátek ⁣s lahodnými knedlíky. Podívejte⁢ se, jak jednoduše připravit chutné⁤ a ‌syté ‍jídlo pro celou rodinu. Nenechte si ujít ⁢tuto klasiku⁢ české ⁢kuchyně! ‍

Suroviny

  • 600g‍ vepřového plátku
  • 4 ⁤krajíčky ⁤housky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř, majoránka
  • 400g brambor
  • 150g mouky
  • 1 vejce
  • špetka ​soli

Postup

  1. Na začátek si ⁤připravíme bramborové ⁢knedlíky.‍ Brambory uvaříme ve slupce,⁣ oloupeme a rozmačkáme na kaši.
  2. Přidáme ​mouku, vejce a​ sůl⁢ a ‍zpracujeme těsto. Vytvoříme z něj válečky ⁢a ustřihneme plátky, ‍které povaříme ⁣ve ​vroucí vodě.
  3. Vepřový plátek‍ osolíme,⁣ opepříme a natřeme olejem. Na pánvi zprudka zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
  4. Cibuli nakrájíme na nudličky a ‍společně s prolisovaným česnekem‍ orestujeme.‌ Podlijeme trochou⁤ vody, přidáme majoránku a dusíme doměkka.
  5. Plátek a cibuli s ⁤česnekem podáváme‌ s ⁢bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *