25. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Rendang hovězí maso s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné indonéské jídlo – hovězí maso rendang s kokosem. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit křehké a aromatické maso, které se bude rozpouštět na jazyku. Nechte se unést exotickými chutěmi a vyzkoušejte tento tradiční pokrm plný koření a kokosových tónů.

Suroviny:

  • 600g hovězího masa (krkovička nebo roštěnka)
  • 400ml kokosového mléka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 palice skořice
  • 4 hřebíčky
  • 3 kardamomové lusky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • sůl
  • olej
  • čerstvá koriandr na dochucení

Postup:

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  3. Na pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli, česnek, skořici, hřebíček a kardamom, dokud cibule nezezlá.
  4. Přidejte kousky masa a restujte, dokud nezezlá.
  5. Přidejte kurkumu, koriandr, kmín a cukr a restujte dalších pár minut.
  6. Přilijte kokosové mléko a vařte na mírném plameni asi 2-3 hodiny, občas promíchávejte.
  7. Osolte podle chuti.
  8. Pokud je omáčka příliš řídká, vařte déle, dokud nezhoustne.
  9. Servírujte s vařenou rýží a posypte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *