25. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Italský tradiční ragù bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Italský‍ tradiční ragù bolognese je klasická italská omáčka na těstoviny, která⁤ se vyrábí z hovězího masa, rajčat,‌ cibule, mrkve a dalších⁣ ingrediencí. Tento lahodný recept přináší​ chuť Itálie​ přímo‍ do vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho‍ a rozmazlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g ‍mletého ⁣hovězího masa
  • 100g pancetty
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 střední ​stonková ​řapíkatá celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 400g ‌loupaných rajčat
  • 200ml vývaru
  • 200ml suchého⁢ bílého vína
  • Sůl, ⁢pepř, olej, muškátový‍ oříšek, petržel, oregano

Postup

  1. Na oleji osmahneme‍ pancettu, cibuli, mrkev, celer a česnek nakrájené nadrobno.
  2. Přidáme ⁤mleté maso a necháme osmažit ‌dozlatova.
  3. Přilijeme víno a necháme vyvařit, přilijeme loupaná rajčata a vývar.
  4. Přidáme koření (sůl, pepř, muškátový⁣ oříšek, oregano) a ‍na ⁤mírném plameni vaříme přibližně 2 hodiny pod ‌pokličkou.
  5. Při dochucení můžeme přidat nasekanou petržel.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *