25. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italský tradiční ragù bolognese je klasická italská omáčka na těstoviny, která se vyrábí z hovězího masa, rajčat, cibule, mrkve a dalších ingrediencí. Tento lahodný recept přináší chuť Itálie přímo do vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho a rozmazlete své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 100g pancetty
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 střední stonková řapíkatá celeru
- 2 stroužky česneku
- 400g loupaných rajčat
- 200ml vývaru
- 200ml suchého bílého vína
- Sůl, pepř, olej, muškátový oříšek, petržel, oregano
Postup
- Na oleji osmahneme pancettu, cibuli, mrkev, celer a česnek nakrájené nadrobno.
- Přidáme mleté maso a necháme osmažit dozlatova.
- Přilijeme víno a necháme vyvařit, přilijeme loupaná rajčata a vývar.
- Přidáme koření (sůl, pepř, muškátový oříšek, oregano) a na mírném plameni vaříme přibližně 2 hodiny pod pokličkou.
- Při dochucení můžeme přidat nasekanou petržel.