24. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rýžový nákyp s tvarohem z tofu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný a zdravý recept na rýžový nákyp s tvarohem z tofu. Tato veganská varianta tradičního pokrmu je bohatá na proteiny a přitom nízko kalorická. Skvělá volba pro ty, kteří chtějí ochutnat něco nového a zdravého. S tímto receptem si určitě pohladíte chuťové buňky i své tělo.

Suroviny

  • 200 g rýže
  • 250 g tofu
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 500 ml mléka
  • 4 vejce
  • strouhaná citrónová kůra

Postup

  1. Rýži uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu, nechte vychladnout.
  2. Tofu rozmixujte s cukrem, máslem a vanilkovým cukrem.
  3. Přidejte mléko, vejce a citrónovou kůru a vše důkladně promíchejte.
  4. Vymažte formu máslem a vysypte ji polovinou uvařené rýže.
  5. Na rýži rozprostřete tvarohovou směs a zakryjte zbývající rýží.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, dokud nákyp získá zlatavou barvu.
  7. Podávejte teplý nebo studený podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *