24. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Ceviche z červeného lososa je osvěžující pokrm, který se připravuje z lahodného červeného lososa marinovaného v limetkové šťávě s mixem zeleniny a bylinek. Tento recept kombinuje jemnou chuť mořského plodu s kyselkavou a pikantní dochutí, která osvěží vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte náš recept na ceviche z červeného lososa a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 350 g červeného lososa
- 1 červená cibule
- 1 avokádo
- 1 limetka
- 1 červená paprika
- Čerstvá petrželka
- Soľ, korenie
- Olivový olej
Postup
- Lososa nakrájame na malé kocky a vložíme do misky.
- Cibuľu nakrájame na tenké plátky a pridáme k lososovi.
- Avokádo olúpeme, odstránime jadro a nakrájame na kocky.
- Pridáme avokádo k lososovi a cibuľe.
- Papriku nakrájame na malé kocky a tiež pridáme do misky.
- Čerstvú petrželku nasekáme a pridáme k zvyšným surovinám.
- Limetku vytlačíme a šťavu pridáme do misky. Dochutíme soľou, korením a olivovým olejom podľa chuti.
- Ceviche necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.
- Spravíme si nachádzku z čerstvého chleba a podávame.