24. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Ričet s parmezánem a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italský ‍ričet ⁤s​ parmezánem ⁣a⁢ bazalkou.‌ Tento tradiční ⁤pokrm je bohatý ⁤na chuť a snadno připravitelný. Skvělá⁤ kombinace čerstvé bazalky‌ a ⁤voňavého parmezánu jistě okouzlí ⁢vaše chuťové​ buňky. Podívejte se na náš recept a pusťte se⁤ do vaření! ‌

Suroviny

  • 250 g rýže říčet
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 400 g ⁣nasekaných rajčat z plechovky
  • 1‍ l ⁢zeleninového vývaru
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl, ⁤pepř, olivový olej

Postup

  1. Na oleji ⁣orestujeme‌ nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nasekaná rajčata a necháme​ vařit asi 10 minut.
  3. Přidáme rýži, zalijeme‌ vývarem a vaříme do měkka.
  4. Před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou ⁢bazalku a nastrouhaný‌ parmezán.
  5. Ochutíme solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *