24. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou variaci tradičního českého jídla – svíčkovou na houbách s brusinkami. Tento recept spojuje křehké maso s aromatickými houbami a osvěžujícími brusinkami, které vytvářejí dokonalou chuťovou kombinaci. Perfektní pokrm pro vaše rodinné i sváteční tabule. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem recept a vařte jako profesionál!
Suroviny:
- 600g hovězí svíčkové
- 200g žampionů
- 100g sušených brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 200ml smetany ke šlehání
- lžíce majoránky
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme na kousky nakrájenou svíčkovou a osmahneme z obou stran.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a smažíme do měkka.
- Přidáme majoránku, sůl, pepř a lehce osmažíme.
- Přidáme sušené brusinky a zalijeme asi 300ml vody. Podusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- Na troše oleje osmahneme hladkou mouku, přilijeme smetanu a vaříme omáčku. Osolíme a dochutíme podle potřeby.
- Svíčkovou s houbami podáváme polité omáčkou, s knedlíkem nebo těstovinami.