24. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a vyvážený recept na quinou s červenou řepou a fazolemi, který vám dodá energii a potřebné živiny. Skvělá vegetariánská volba plná bílkovin a vlákniny, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento zdravý pokrm plný barev a lahodných kombinací.
Suroviny
- 1 hrnek quinoi
- 2 střední červené řepy
- 1 konzerva fazolí (např. černé fazole nebo fazole pinto)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Quinoi důkladně propláchněte pod tekoucí vodou podle návodu na obalu a uvařte podle pokynů.
- Červené řepy oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte.
- Na pánvi si na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené červené řepy a nechte dusit do změknutí.
- Přidejte fazole s tekutinou z konzervy, kmín, papriku a promíchejte.
- Po chvíli přidejte uvařenou quinoi a nechte vše společně prohřát.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Po chvíli nechte vše uležet, aby se chute prolily a mohli servírovat.