24. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kebab masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a exotické jídlo kebab masala s rýží doma! Tento recept vám přinese vůni a chuť tradiční indické kuchyně přímo do vaší kuchyně. Smažené kousky masa, aromatické koření a dlouhá zrání na rýži vytvářejí nezapomenutelnou kombinaci chutí. Užijte si skvělé jídlo plné exotických vlivů!

Suroviny

  • 400g mletého masa (hovězí nebo drůbeží)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400g rajčat ze konzervy
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže

Postup

  1. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
  3. Přidejte mleté maso a opékejte ho dozlatova.
  4. Přidejte všechny koření (kmín, kurkuma, paprika, koriandr, zázvor) a smažte dalších pár minut.
  5. Přidejte rajčata z konzervy a nechte vařit asi 15-20 minut na mírném ohni.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
  7. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *