24. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na italskou klasiku – Lasagne Bolognese se sýrem Parmezán. Tato lahodná vrstvená lasagne plná bohatého boloňského ragú a posypaná štědrostí parmazánského sýra jistě potěší celou rodinu. Neodolatelně chutné jídlo, které si zamilujete!
Suroviny
- 500 g hovězího mletého masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 400 g rajčatového základu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g sýra Parmezán
- 250 g lasagní
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji cibuli, česnek a mleté maso. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme rajčatový základ a necháme povařit asi 15 minut. Osolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti.
- Na základnu vypečeme lasagní a opakujeme vrstvení s nádivkou, dokud nenaplníme všechny vrstvy.
- Na vrch rozetřeme smetanu ke šlehání a posypeme je sýrem Parmezánem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud nebude sýr zlatavý.