23. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou Vichyssoise s pórkem a bramborem. Tato klasická francouzská polévka je bohatá na chuť a má hladkou, krémovou konzistenci. Skvělá kombinace pórku, brambor a smetany zaručuje, že si pochutnáte na každém lžící. Získejte recept a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 3 středně velké brambory
- 1 pór
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- olivový olej
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a pórek.
- Poté přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Po zhruba 20 minutách vaření necháme směs vychladnout.
- Poté směs rozmixujeme dohladka a přidáme šlehačku.
- Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem podle chuti.
- Vrátíme do hrnce a zahřejeme, ale nevaříme.
- Servírujeme a ozdobíme lístky póru.