23. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéské nudle s kuřecím masem jsou lahodným pokrmem plným exotických chutí a vůní. Zdravé nudle jsou kombinovány s lahodným kuřecím masem a bohatou omáčkou pro dokonalou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se přímo do ulic Indonésie!
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 300g kuřecího masa
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nasekaného)
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Nastrouhejte mrkev, papriku a cibuli. Nakrájejte kuřecí maso na nudličky.
- V hrnci vařte vodu a uvařte nudle podle návodu na obalu. Následně je slijte a opláchněte pod tekoucí vodou.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájený česnek a zázvor.
- Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte restovat do změknutí.
- Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a restujte do měkka.
- Přidejte uvařené nudle, sójovou omáčku, kari koření a zamíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotové pokrm můžete podávat posypané nasekanou nati petržele nebo koriandrem.