23. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na zapečené lilky s rýží, který potěší celou rodinu. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete! Připravte si tyto plnotučné lilky s rýží a nechte je zapečené do zlatavé krustičky. Skvělá volba pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Užijte si ho s čerstvým bylinkovým salátem nebo zeleninovou omáčkou. Zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 g strouhaného sýra
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kousky.
- Lilky očistěte, nakrájejte na kolečka a osolte je.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte lilačky a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a zalijte zeleninovým vývarem.
- Přiveďte k varu a vařte pod pokličkou, dokud se rýže neprovaří.
- Poté přendejte směs do zapékací mísy, posypte strouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby při 180 °C asi 20 minut.
- Hotové zapečené lilky s rýží podávejte s čerstvou zeleninovou salátem.