23. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-smaženým cibulím
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept⁤ na tradiční‌ české⁤ jídlo? Zkuste‌ připravit lahodnou‍ kombinaci knedlíků, zelí a vepřového masa s křupavě​ smaženou ‍cibulí. Tento jednoduchý recept⁤ je ⁤oblíbený svojí⁣ chutí i‍ jednoduchostí přípravy. ⁢Podívejte se na náš recept​ a ‍užijte si‌ domácí kulinářský zážitek​ plný​ tradičního českého kuchaření.

Suroviny

  • 4 kusy⁣ brambor
  • 300 g mouky
  • 1 vejce
  • 1 ⁣lžička soli
  • 500 g vepřového masa
  • 2 cibule
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Brambory⁣ uvaříme ve slupce, oloupeme ⁣a propasírujeme.
  2. Přidáme mouku, vejce⁣ a sůl ‌a vypracujeme ‍hladké⁢ těsto.
  3. Těsto rozválíme a rozkrájíme na menší kousky, z ‍kterých vytvarujeme knedlíky.
  4. Knedlíky‌ uvaříme ve⁤ vařící osolené vodě asi 20 ⁢minut.
  5. Vepřové maso nakrájíme⁤ na kostky, osolíme,⁤ opepříme a⁤ posypeme majoránkou.
  6. Cibuli⁢ nakrájíme na kolečka⁤ a orestujeme na pánvi.
  7. Přidáme⁢ maso a restujeme dozlatova.
  8. Smaženou cibuli‍ a vepřové maso podáváme s knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *