23. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s bramborovým salátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na pečeného krocana s bramborovým⁤ salátem, ⁤který potěší celou rodinu. ⁣Krocana nechte krásně zrát v peci ‌a podávejte ho s ⁤osvěžujícím bramborovým salátem plným nezapomenutelných chutí. Tento pokrm určitě ohromí vaše chuťové buňky!‌

Suroviny

  • 1 kus krocanu (cca⁤ 3-4 kg)
  • 500 ‍g brambor
  • 2 lžíce‍ oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička dijonské‍ hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 ⁤lžička ⁤soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 cibule
  • 1 sklenice kyselé smetany

Postup

  1. Nejprve krocana očistíme a umyjeme.
  2. Na‍ plech dáme krocana‌ a pečeme v troubě ‍vyhřáté na ‍180 stupňů Celsia asi 2-3 hodiny, ⁢dokud není maso měkké a kůžička křupavá.
  3. Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme⁤ na menší kousky. Vaříme je ve ‌slané vodě, dokud nejsou měkké.
  4. V⁣ misce smícháme​ olej, ocet, hořčici, med, sůl a pepř.
  5. Nakrájíme cibuli na drobné kousky.
  6. K uvařeným bramborám přidáme cibuli a zálivku⁢ z​ oleje a octa. Pořádně promícháme.
  7. Nakonec⁢ přidáme kyselou smetanu a znovu⁤ promícháme.
  8. Bramborový salát podáváme ⁤společně s⁣ pečeným krocánem. Dobrou ⁤chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *