23. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečeného krocana s bramborovým salátem, který potěší celou rodinu. Krocana nechte krásně zrát v peci a podávejte ho s osvěžujícím bramborovým salátem plným nezapomenutelných chutí. Tento pokrm určitě ohromí vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 1 kus krocanu (cca 3-4 kg)
- 500 g brambor
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 cibule
- 1 sklenice kyselé smetany
Postup
- Nejprve krocana očistíme a umyjeme.
- Na plech dáme krocana a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 2-3 hodiny, dokud není maso měkké a kůžička křupavá.
- Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Vaříme je ve slané vodě, dokud nejsou měkké.
- V misce smícháme olej, ocet, hořčici, med, sůl a pepř.
- Nakrájíme cibuli na drobné kousky.
- K uvařeným bramborám přidáme cibuli a zálivku z oleje a octa. Pořádně promícháme.
- Nakonec přidáme kyselou smetanu a znovu promícháme.
- Bramborový salát podáváme společně s pečeným krocánem. Dobrou chuť!