22. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kokosová polévka s kurčetem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kokosová polévka s kurčetem je lahodná exotická specialita, která vás okouzlí svou bohatou chutí a vůní. Tato lahodná polévka kombinuje jemnou chuť kokosového mléka s kořením a dochucovadly, které vytvoří skvělou harmonii chutí. S lahodnými kousky kuřecího masa a čerstvými bylinkami je tento recept skvělou volbou pro všechny milovníky indonéské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést exotickými lahůdkami z dalekého východu!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku – prolisované
  • 1 červená paprika nakrájená na tenké proužky
  • 1 mrkev nakrájená na kolečka
  • 1 pór nakrájený na tenké kroužky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud není z obou stran zlatě hnědé.
  3. Přisypte kari pastu a promíchejte, než se všechno maso obalí.
  4. Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a pór a krátce orestujte.
  5. Zalijte vývarem a přidejte kokosové mléko. Povařte přibližně 15 minut nebo dokud maso není měkké.
  6. Přidejte cukr, rybí omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Po dovaření můžete polévku podávat s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *