22. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na dokonale krémové risotto se špenátovými kuličkami. Tato lahodná kombinace chutí a textur vám jistě zvedne náladu a potěší i vaše chuťové buňky. S nutričně bohatým špenátem a lahodnou rýží se risotto stává nejen lahodným, ale i zdravým jídlem pro celou rodinu. Zkuste tento recept ještě dnes a buďte si jisti, že si ho oblíbíte!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g špenátu
- 100g parmezánu
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte rýži a nechte chvíli restovat, dokud se zrno začne lesknout.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a neustále míchejte, aby rýže nepřipékala.
- Když je rýže měkká, přimíchejte na jemno nasekaný špenát a nastrouhaný parmezán.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Směs nechte vychladnout a poté vytvořte malé kuličky.
- Kuličky můžete podávat jako přílohu k hovězímu nebo drůbežímu masu.