22. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Grilované zeleninové ražniči na špízu
zdroj: Recepty 24/7

Grilované zeleninové ražniči na špízu jsou skvělou volbou pro letní grilování. Tento recept kombinuje různé druhy čerstvé zeleniny jako papriky, cibule a cuketu, které jsou na špízu grilovány do dokonalé křupavosti. Lahodné ražniči jsou perfektním vegetariánským pokrmem pro grilovací večírky nebo jako doplněk k masu. Podívejte se na náš snadný recept a užijte si čerstvé a zdravé chutě grilované zeleniny.

Suroviny

  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 2 paradajky
  • 200g húb
  • Marináda podľa chuti (napr. olivový olej, soľ, korenie, bylinky)
  • Špizy na ražniče

Postup

  1. Na ražniče postupne navliekajte nakrájanú zeleninu a huby.
  2. Marinujte ražniče v pripravenej marináde aspoň 30 minút.
  3. Zohrejte gril na strednú teplotu.
  4. Grilujte ražniče z oboch strán asi 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne a nezískajú charakteristickú grilovú chuť.
  5. Servírujte ešte teplé a podávajte napríklad s grilovaným chlebom alebo so zeleninovým šalátom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *