22. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí hache parmentier s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné francouzské recept na kuřecí hache parmentier s hráškem. Tato chutná a jednoduchá hraška připravená s mletým kuřecím masem bude skvělou volbou pro celou rodinu. Sledujte náš recept a připravte si skvělé jídlo na večeři!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 středně velké brambory
  • 200 g hrášku
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 50 g másla
  • sůl, pepř, kmín, majoránka

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s kuřecím masem a dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
  2. V hrnci uvaříme brambory na kaši a dochutíme je máslem, solí a pepřem.
  3. Hrášek uvaříme ve vroucí osolené vodě.
  4. Vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do dna směs kuřecího masa.
  5. Na maso navrstvíme uvařený hrášek a svrchu přidáme bramborovou kaši.
  6. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut, dokud hache parmentier nezezlátne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *