22. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné francouzské recept na kuřecí hache parmentier s hráškem. Tato chutná a jednoduchá hraška připravená s mletým kuřecím masem bude skvělou volbou pro celou rodinu. Sledujte náš recept a připravte si skvělé jídlo na večeři!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 středně velké brambory
- 200 g hrášku
- 200 ml kuřecího vývaru
- 50 g másla
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s kuřecím masem a dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
- V hrnci uvaříme brambory na kaši a dochutíme je máslem, solí a pepřem.
- Hrášek uvaříme ve vroucí osolené vodě.
- Vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do dna směs kuřecího masa.
- Na maso navrstvíme uvařený hrášek a svrchu přidáme bramborovou kaši.
- Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut, dokud hache parmentier nezezlátne.