22. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Hummus s pečenou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte recept na hummus s pečenou zeleninou, ideální pro zdravý oběd nebo jako chutný snack. Tento jednoduchý recept kombinuje krémový hummus s aromatickou pečenou zeleninou, která dodá vaší stravě důležité živiny a výbornou chuť. Vyzkoušejte náš krok za krokem průvodce, jak na to, a připravte si doma lahodný hummus s pečenou zeleninou, který potěší nejen vegetariány. Přečtěte si více a inspirujte se na našem blogu!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (asi 400 g)
  • 1 malý citron (šťáva)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • Olivační olej
  • Sůl, pepř
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 malý lilek
  • Několik stroužků česneku v slupce (volitelné)
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (petržel, koriandr apod.)

Postup

  1. Pečící troubu předehřejte na 200 stupňů C. Zeleninu (papriku, cuketu, lilek) omyjte, nakrájejte na kousky a rozložte na plech pokrytý pečícím papírem. Přidejte stroužky česneku v slupce pokud používáte. Pokapejte olivovým olejem a osolte. Pečte zhruba 20-25 minut nebo dokud zelenina není měkká a lehce karamelizovaná.
  2. Mezitím si připravte hummus. Cizrnu sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Dejte cizrnu do mixéru spolu se šťávou z citronu, tahini, olivovým olejem, oloupanými stroužky česneku, solí a pepřem. Mixujte dokud nezískáte hladkou a krémovou texturu. Pokud je hummus příliš hustý, můžete přidat trochu vody nebo další olivový olej pro dosažení požadované konzistence.
  3. Když je zelenina upečená, nechte ji chvíli vychladnout. Poté ji přidejte do mixéru s hummusem a promixujte do hladka.
  4. Přeneste hummus do mísy a pokapejte trochou olivového oleje. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s čerstvým pečivem nebo jako dip k zelenině.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *