21. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře Korma s mandlovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuře Korma s mandlovou omáčkou doma! Tento tradiční indický recept spojuje jemné koření s krémovou mandlovou omáčkou pro dokonalou kombinaci chutí. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si jedno z nejoblíbenějších indických jídel v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 100 g mandlí
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
  3. Přidejte kari koření, mletý koriandr a kurkumu a promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte omáčku provařit asi 15 minut.
  5. Přidejte mandle a vařte dalších 5 minut.
  6. Ochutnejte omáčku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. S podávajte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *