21. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí kordon bleu s bramborovým salátem. Tento chutný pokrm spojuje křupavé kuřecí maso plněné sýrem a šunkou s osvěžujícím bramborovým salátem. Skvělá kombinace chutí, kterou si zamilujete! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si ho doma. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 plátky sýra
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř
- brambory
- cibule
- kyselá smetana
- hořčice
- cibulový prášek
- sůl, pepř
Postup
- Upražte anglickou slaninu do křupava.
- Rozklepněte vejce do misky a rozšlehejte je vidličkou. Připravte si talíř s moukou, misku se strouhankou a talíř s rozšlehaným vajíčkem.
- Na každý kuřecí řízek dejte plátek sýra a anglické slaniny a zajeďte řízek špejlí, aby se náplň nevypadla během smažení.
- Přidejte sůl a pepř a obalte řízky nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- V horké pánvi smažte řízky z obou stran do zlatova.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte je ve slané vodě.
- Orestujte cibuli na pánvi dozlatova a přidejte ji ke uvařeným bramborám.
- Přidejte kyselou smetanu, hořčici, cibulový prášek, sůl a pepř a vše dobře promíchejte.
- Bramborový salát podávejte s kuřecím kordon bleu.