21. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Marinované kuřecí maso s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Marinované kuřecí maso s kimchi je chutný a exotický recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení! Kimchi, tradiční korejská směs kvašené zeleniny, dodá tomuto jídlu pikantní a osvěžující chuť. Kuřecí maso marinované v kombinaci sójové omáčky, česneku a zázvoru je pak krásně šťavnaté a aromatičné. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně i pro ty, kteří rádi experimentují s novými chutěmi. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes a nechte se unést kombinací exotických ingrediencí!

Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou
  • 200g kimchi
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička česneku (nasekaného)
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, česneku, zázvoru, soli a pepře.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme je do marinády. Necháme odležet minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  3. Po marinování rozpálíme pánvičku a opečeme kuřecí maso dozlatova.
  4. Přidáme kimchi a krátce restujeme, dokud se všechny chutě spojí.
  5. S podáváme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *