21. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Marinované kuřecí maso s kimchi je chutný a exotický recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení! Kimchi, tradiční korejská směs kvašené zeleniny, dodá tomuto jídlu pikantní a osvěžující chuť. Kuřecí maso marinované v kombinaci sójové omáčky, česneku a zázvoru je pak krásně šťavnaté a aromatičné. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně i pro ty, kteří rádi experimentují s novými chutěmi. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes a nechte se unést kombinací exotických ingrediencí!
Suroviny:
- 500g kuřecích prsou
- 200g kimchi
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička česneku (nasekaného)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, česneku, zázvoru, soli a pepře.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme je do marinády. Necháme odležet minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Po marinování rozpálíme pánvičku a opečeme kuřecí maso dozlatova.
- Přidáme kimchi a krátce restujeme, dokud se všechny chutě spojí.
- S podáváme s rýží nebo pečivem.