21. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na knedlo-zelo-vepřo zavěšené v omáčce. Jednoduchá a lahodná kombinace knedlíků, zelí a vepřového masa v lahodné omáčce zaručeně potěší vaše chuťové buŭinky. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si skvělou domácí večeři.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1kg knedlíků
- 1 hlávka zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín
- hladká mouka na zahuštění omáčky
Postup
- Nejprve si nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osolte a opepřete ho.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli nakrájenou na drobné kousky a prolisovaný česnek.
- Přidejte k nim nakrájené vepřové maso a osmažte ho ze všech stran dozlatova.
- V hrnci si připravte omáčku – rozehřejte olej a vmíchejte do něj hladkou mouku, aby vznikla jemná jíška.
- Po chvíli zalijte omáčku vodou a nechte ji provařit do zhoustnutí. Případně můžete omáčku dochutit solí, pepřem a kmínem.
- Knedlíky uvařte ve vařící osolené vodě podle návodu na obalu. Zelí nakrájejte na proužky a zpěňte na oleji.
- Když je omáčka hotová, přidejte do ní orestované vepřové maso a nechte provařit ještě chvíli, aby se všechny chutě propojily.
- Servírujte knedlo-zelo-vepřo s omáčkou a případně pokapejte nabídku petrželkou.