21. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-zavěšené v omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční ⁤český recept na knedlo-zelo-vepřo zavěšené v⁤ omáčce. Jednoduchá a lahodná kombinace knedlíků, zelí a vepřového masa v lahodné omáčce zaručeně potěší vaše ⁤chuťové buŭinky. Sledujte náš jednoduchý⁤ návod a​ připravte si skvělou domácí večeři.

Suroviny

  • 500g ‍vepřového masa
  • 1kg‌ knedlíků
  • 1 hlávka zelí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, kmín
  • hladká mouka⁢ na zahuštění omáčky

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osolte a opepřete ho.
  2. Na ​pánvi⁣ rozpalte⁤ olej a ⁣osmahněte⁣ na něm ‍cibuli nakrájenou na drobné kousky a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte k nim nakrájené ‌vepřové maso a osmažte ho ze všech⁣ stran dozlatova.
  4. V hrnci si připravte omáčku – rozehřejte olej a vmíchejte do něj hladkou mouku, aby vznikla jemná jíška.
  5. Po chvíli ‍zalijte omáčku vodou ⁤a nechte ji provařit do zhoustnutí. Případně můžete omáčku dochutit solí, pepřem a kmínem.
  6. Knedlíky uvařte ve vařící osolené vodě podle návodu na obalu. Zelí nakrájejte na proužky a zpěňte na‍ oleji.
  7. Když je omáčka hotová, přidejte do ní⁣ orestované vepřové maso a nechte provařit ještě chvíli, aby se všechny chutě⁢ propojily.
  8. Servírujte knedlo-zelo-vepřo s ⁢omáčkou a případně pokapejte nabídku petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *