21. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentina: Empanadas se šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte originální argentinský recept na lahodné empanadas se šunkou! Křehké těsto plněné šťavnatou směsí šunky, cibule, papriky a koření vás okouzlí jedinečnou chutí Jižní Ameriky. Skvělá volba na rychlý oběd nebo večeři pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a spojte chuťové pohárky s argentinskými empanadas!

Suroviny:

  • 400 g hlavního těsta na těsto (např. těsto na koláče)
  • 200 g šunky, nakrájené na drobné kousky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 1 paprika, nakrájená na drobné kousky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 1 vejce

Postup:

  1. Na pánvi osmahněte cibuli a papriku dozlatova.
  2. Přidejte nakrájenou šunku a za občasného míchání smažte dozlatova.
  3. Přidejte mletou papriku, sůl, kajenský pepř, kmín a černý pepř. Míchejte dohromady a nechte vychladnout.
  4. Vezměte hlavní těsto a vyválejte ho na stůl. Pomocí šálku vytvořte malé kruhy.
  5. Na každý kruh dejte lžíci směsi se šunkou a uzavřete těsto do tvaru půlměsíce. Okraje důkladně zalepte prsty.
  6. Pokládejte empanadas na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Štětcem potřete empanadas rozšlehaným vejcem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.
  8. Hotové empanadas servírujte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *