21. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou a uzeným masem. Tato chutná kombinace bude skvělým jídlem pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo plné domácích chutí.
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 300g švestek
- 100g cukru
- skořice
- 200g uzeného masa
Postup
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmělníme na kaši.
- Přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvarujeme malé knedlíky a uvaříme je ve vařící osolené vodě.
- Švestky očistíme a rozpůlíme, odstraníme pecky.
- Orestujeme je na pánvi s cukrem a skořicí, dokud nezměknou a vytvoří se šťáva.
- Uzené maso nakrájíme na plátky.
- Servírujeme bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou a plátky uzeného masa.