20. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí curry s ryží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí curry s kořeněnou ryží! Tento recept spojuje chutný kousek jehněčího masa s exotickými kořeněnými omáčkami a dochucuje se aromatickou rýží. Skvělá volba pro milovníky pikantních jídel. Zkuste ho připravit doma a užijte si exotickou chuť v pohodlí své kuchyně.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na vaření
  • vařená rýže

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a osmažíme dozlatova.
  3. Přisypeme kari koření, mletý kmín a mletý koriandr a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme a povaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
  5. Smažené jehněčí curry podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *