20. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská miláčková empanada
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská miláčková empanada je oblíbený argentinský pokrm, který si získá srdce každého milovníka dobrého jídla. Tato chutná směs masa, cibule, papriky a oliv je zabalena v křehkém těstě a pečená dozlatova. Připravte si tento lahodný pokrm doma a nechte se unést exotickou chutí Argentiny. S receptem na argentinskou empanadu se stanete kuchařem ve své vlastní kuchyni. Užijte si jedinečný zážitek z chutí a vůní Argentiny.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • olivový olej
  • sůl, pepř, mletá paprika
  • světlé víno
  • pasta z rajčat
  • listové těsto
  • 1 vejce

Postup

  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme nakrájené maso a osmažíme ho dokud nezezlátne.
  3. Podlijeme trochou vína a pasta z rajčat a necháme provařit.
  4. Na hotovém masovém ragú rozvalíme listové těsto na plátek a vykrajujeme kolečka.
  5. Na každé kolečko dáme lžíci masa a přeložíme ho přes sebe do tvaru trojúhelníku.
  6. Okraje těsta přitlačíme pomocí vidličky.
  7. Empanady potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 180°C asi 20 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *