20. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a pistáciovými krůpějemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte luxusní italskou dezertní lahůdku -⁣ Cannoli s​ bohatou vrstvou krémové​ ricotty a dozdobené jemnými pistáciovými krůpějemi. Tento recept vám přinese nezapomenutelnou​ chuťovou expozici a ⁢zaručeně potěší⁢ všechny vaše smysly. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dejte svému jídelníčku nádech​ exotiky a‍ elegance.

Suroviny

  • 16 kousků cannoli těsta
  • 500g ricotty
  • 100g strouhaných pistácií
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový‌ lusk
  • Citronová ⁣kůra z ​1 citronu
  • 50g rozpuštěného másla

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. V misce smíchejte ricottu s cukrem, strouhanými​ pistáciemi, ​vanilkovým ⁤luskem a citronovou kůrou. Dobře promíchejte.
  3. Rozveďte ‍cannoli ‌těsto a⁢ obalujte ‍jím kovové trubičky tak,‌ aby vznikly trubičky tvaru „cannoli“.
  4. Potřete cannoli těsto rozpuštěným máslem‌ a ​dejte ‌péct ‌do trouby asi na 15-20 minut, dokud ⁢nebudou zlatavé a ‍křupavé.
  5. Nechejte cannoli⁣ těsto vychladnout a poté pomocí špičky dortového sáčku naplňte ricottovou směsí.
  6. Po⁣ naplnění zakončete cannoli obalením v pistáciových​ krůpějích.
  7. Cannoli s ricottou a pistáciovými krůpějemi můžete ozdobit lístky ⁢máty nebo⁣ citrónovou kůrou. Dobrou⁣ chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *