20. 10. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské kuchyně⁤ s naším receptem na Quiche Lorraine s vepřovím masem. Toto lahodné ‍a ⁢sýte jídlo kombinuje ​křehké těsto, ⁣křupavé vepřové maso‌ a⁢ bohatou směs vajec ‌a smetany. ​Ideální volba pro brunch, ⁤oběd⁤ i večeři. ‌Přečtěte si, ‍jak⁢ připravit toto výtečné quiche krok za krokem ‌a dopřejte si ⁤kousek Francie přímo u vás ‍doma.

Suroviny

  • 250 ​g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 ‍lžička‍ soli
  • 1 ⁢lžíce studené vody
  • 150 g vepřového masa (nasekaného)
  • 100 g slaniny
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany na⁤ vaření⁤ (30% tuku)
  • 100 ml mléka
  • 100​ g ‌tvrdého ‌sýra ⁢(nastrouhaného)
  • 1 ‍cibule
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Nutmeg (muškátový​ oříšek) podle ⁣chuti

Postup

  1. Nejprve připravte⁤ těsto: ​Mouku ‍smíchejte s mělkem, solí a studenou vodou. Vypracujte ⁢hladké⁢ těsto, které na hodinu zabalíte do ‌potravinové folie a dáte odpočinout do lednice.
  2. Mezitím, ‍na⁣ pánvi na mírném ohni‌ osmahněte nasekanou ‍cibuli dozlatova, přidejte nasekané vepřové ⁢maso ‌a slaninu, restujte ⁣do křupava.
  3. Předehřejte​ troubu na 180°C.
  4. Vyválejte těsto ⁤a vložte‍ do formy na quiche‍ či koláč, vytvořte okraje.
  5. V ​míse smíchejte vejce, smetanu, mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek.
  6. Na připravené těsto rovnoměrně rozložte maso ⁣se⁤ slaninou ​a posypte nastrouhaným sýrem.
  7. Přelijte směsí z vajec​ a smetany.
  8. Pečte v předehřáté​ troubě cca 30-35 minut, dokud povrch‌ quiche⁢ nezpevní a nezíská zlatavou ‍barvu.
  9. Nechejte⁣ chvilku odpočinout ​před⁣ podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *