20. 10. 2024
Autor: Michal Němeček
Korejské kuře s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo korejské kuchyně s receptem na korejské kuře s kimchi! Tento pikantní a plný chutí pokrm je perfektní kombinací jemně marinovaného kuřete a tradičního fermentovaného kimchi. Náš snadno sledovatelný recept vás krok za krokem provede přípravou, od marinování kuřecích prsíček po smíchání s krásně pikantním kimchi. Ideální volba pro rychlou večeři nebo jako zajímavý pokrm na vaší příští párty. Užijte si autentické chutě Koreje přímo u vás doma. Nezapomeňte na recept navštívit [vašewebovástránka.cz]!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 šálku kimchi, nasekaného
  • 2 lžíce kimchi šťávy
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Jarní cibulka a sezamová semínka na ozdobu

Postup

  • V míse smíchejte nakrájené kuřecí maso s sojovou omáčkou, sezamovým olejem, mletým zázvorem a trochou soli a pepře. Nechte marinovat alespoň 20 minut.
  • Na pánvi zahřejte rostlinný olej a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
  • Přidejte marinované kuřecí maso a smažte, dokud není zcela uvařené a má zlatohnědou kůrčičku.
  • Přimíchejte kimchi a kimchi šťávu. Promíchejte a smažte dalších 5 minut, aby se chutě spojily.
  • Podávejte ozdobené jarní cibulkou a posypané sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *