20. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí s koprem a karotkou je lahodné jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje jemné telecí maso s osvěžující kopr a sladkou karotkou, což vytváří dokonalou harmonii. Uvařte si toto lahodné jídlo a užijte si svůj oběd nebo večeři plnou lahodných chutí.
Suroviny
- 500g telecího masa
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopr
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibule a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka.
- V hrnci rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené telecí maso a orestujte ho z každé strany.
- Přidejte nakrájenou mrkev a zalijte vodou tak, aby masa bylo dobře ponořeno.
- Vše vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidejte nasekaný kopr a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
- Po chvíli vaření je hotovo a můžete podávat. Dobrou chuť!