19. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Quinotto s pečenou dýní“ – vegetariánský recept
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý vegetariánský recept na quinotto s pečenou dýní, který je plný lahodných a zdravých ingrediencí. Tento chutný pokrm je skvělou alternativou k tradičnímu risottu a určitě potěší všechny milovníky dobře připraveného jídla. Vyzkoušejte tento fantastický recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 menší dýně hokaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek hrášku
  • 1 šálek nasekané petržele
  • olivový olej
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Dýni nakrájejte na menší kousky, očistěte a dejte péct v troubě na 200 °C asi 30 minut, dokud není měkká.
  2. Quinou přidejte do hrnce s vroucím zeleninovým vývarem a vařte podle návodu na obalu, dokud nebude měkká.
  3. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem na olivovém oleji.
  4. Přidejte quinou, hrášek a nakrájenou petržel a promíchejte.
  5. Ochutnejte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  6. Smažte quinotto na pánvi ještě chvíli, dokud nejsou všechny přísady dobře promíchané a ohřáté.
  7. Smaženou dýni podávejte na vrch quinotta a ozdobte petrželí. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *