19. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Lomo saltado s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční peruánské jídlo – Lomo saltado s hranolkami! Tento chutný pokrm kombinuje kousky masa s cibulí, rajčaty a hranolkami, ozdobený nádhernou paletou exotických chutí. Podívejte se, jak snadno si ho můžete připravit doma a okusit pravou peruánskou kuchyni. Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a užijte si lahodný Lomo saltado!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. hovězí svíčková)
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička koření aji amarillo nebo kari
  • 4 brambory
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme hranolky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a smažíme v horkém oleji do zlatova. Osolíme a odložíme stranou.
  2. Maso nakrájíme na proužky a osolíme a opepříme.
  3. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm maso spolu s prolisovaným česnekem.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a dusíme do měkka.
  5. Poté přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli provařit.
  6. Na závěr přidáme sójovou omáčku a koření aji amarillo nebo kari a promícháme.
  7. Suroviny necháme chvíli spolu propojit a podáváme s připravenými hranolkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *