19. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová klasika s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si​ tradiční italskou ‌těstovinovou klasiku s ‍rajčaty a bazalkou doma! Tento jednoduchý recept vám přinese chuť Středomoří přímo‍ do ⁢vaší kuchyně. Podávejte s cibulí, česnekem a vlastními⁣ oblíbenými ingrediencemi pro dokonalou chuť. Jistě potěší i ty nejnáročnější ​gurmány!‍

Suroviny

  • 400g těstovin ⁤(penne nebo spaghetti)
  • 400g cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 60ml ​olivového oleje
  • Špetka soli
  • Čerstvá bazalka
  • Parmezán (dle chuti)

Postup

  1. Na pánev dáme⁤ olivový olej a osmahneme na něm prolisovaný česnek a cherry rajčata rozkrojená na poloviny.
  2. V hrnci uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
  3. Když jsou těstoviny⁣ uvařené, smícháme je s rajčaty a česnekem a podáváme na talíř.⁤ Na těstoviny můžeme posypat nastrouhaný parmezán a ozdobit čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *