19. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Skvělá tradiční česká klasika, knedlo-vepřo-zelo s švestkami je lahodné jídlo, které ‌potěší každého gurmána. Naučte se, jak připravit tuto chutnou kombinaci kynutých knedlíků, šťavnatého ⁢vepřového masa, křupavého zelí a sladkých švestek a překvapte‌ své blízké fantastickým pokrmem plným tradice a​ chutí. S naším receptem​ se vám určitě povede!

Suroviny

  • 400g hladké mouky
  • 400g brambor
  • 500g vepřového masa
  • 1 ⁤hlava zelí
  • 200g švestek
  • sůl
  • pepř
  • mouka na obalování

Postup

  1. Najednou uvaříme brambory a ⁢zelí ve slané vodě, ⁣dokud nezměknou.
  2. Na⁤ válku ⁢si připravíme těsto z ​rozmačkaných brambor, ​mouky a ⁣trochy soli, které zpracujeme a necháme odpočinout ⁢asi 15 minut.
  3. Ve větším hrnci‍ osmahneme ⁢na kostičky nakrájené maso, přidáme nasekané zelí a na menší kostičky nakrájené švestky. Ochutíme solí⁣ a pepřem.
  4. Těsto rozválíme na‍ plát tloušťky asi 2 cm, ⁤nakrájíme na čtverečky a do každého dejeme lžíci ‌náplně.⁢ Lístky zabalíme a rukou vytvarujeme knedlíčky.
  5. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme knedlíčky asi 15-20 minut, dokud​ nevyplavou na hladinu.
  6. Knedlo-vepřo-zelo se švestkami podáváme teplé posypané strouhaným křupavým slaným pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *