19. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Objavte tradiční korejský pokrm Kimchi, lahodnou a zdravou fermentovanou zeleninu. Naše receptura vás naučí, jak si vyrobit domácí Kimchi plné chuti a prospěšných probiotik. Vyzkoušejte tento jedinečný pokrm plný vitamínů a minerálů ještě dnes!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce kořeněné rybí omáčky
  • 2 lžíce korenáté papriky
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • voda

Postup

  1. Nařežeme čínské zelí na menší kousky a osolíme. Necháme odstát cca 1 hodinu.
  2. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky. Také oloupeme a nakrájíme na plátky šalotku a česnek.
  3. V misce smícháme rybí omáčku, papriku, cukr a trochu vody. Promícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
  4. Propláchneme osolené zelí pod tekoucí vodou a necháme ho odkapat.
  5. Do velké mísy smícháme zelí, mrkev, šalotku, česnek a omáčku. Vše důkladně promícháme a zlehka přitlačíme, aby se vše dobře spojilo.
  6. Nakládáme směs do fermentační nádoby, přitlačíme ji, aby byla zcela ponořena v tekutině. Zakryjeme a necháme fermentovat na tmavém místě při pokojové teplotě 3-5 dní.
  7. Hotové kimchi můžeme skladovat v lednici a konzumovat po dobu několika týdnů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *