19. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Dušená jehněčí s rýží báglava
zdroj: Recepty 24/7

Dušená jehněčí s rýží báglava je lahodný tradiční recept plný chutí a vůní Orientu. Kombinace jemného dušeného jehněčího masa s aromatickou rýží a křehkým těstem báglava jistě potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké jedinečnou gastronomickou lahůdkou!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa na kosti
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 50 g másla
  • 100 g nastrouhaných ořechů
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 200 g listového těsta

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a kousky jehněčího masa.
  2. Přidáme tymián, rozmarýn, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  3. V hrnci uvaříme rýži dle návodu na obalu, přidáme máslo a ořechy a promícháme.
  4. Na plech rozprostřeme listové těsto a potřeme ho rozpuštěným máslem.
  5. Na těsto naskládáme vrstvu dušeného jehněčího masa a zakryjeme vrstvou rýže.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut, dokud těsto není zlatě hnědé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *