18. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a zdravá vegetariánská karilí zelenina s rýží je skvělým receptem pro všechny milovníky indické kuchyně. Tento pokrm plný exotických koření a lahodných zeleninových ingrediencí je ideální volbou pro všechny, kteří hledají pestrou a vyváženou vegetariánskou stravu. S naším receptem na vegetariánské karilí zeleninu s rýží si můžete vychutnat autentickou indickou chuť přímo z pohodlí vaší kuchyně. Inspirujte se a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 1 menší cuketa
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g hrášku
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- Sójová omáčka
- 500g vařené rýže
- Soľ, pepř, olej na smažení
Postup
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, papriku a na kolečka nakrájenou mrkev. Mícháme asi 5 minut.
- Přilijeme kokosové mléko, přidáme hrášek a kari pastu. Osolíme, opepříme a necháme vařit asi 10 minut.
- Přidáme vařenou rýži, promícháme a necháme provařit ještě 5 minut.
- Případně dochutíme podle chuti sojovou omáčkou. Podáváme teplé.