18. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae – korejský pikantní polévka
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae je tradiční korejská polévka plná pikantních chutí a výrazného aroma kimchi. Tato lahodná polévka je bohatá na živiny a skvěle se hodí k zahřátí v chladných dnech. S naším receptem na Kimchi jjigae si ji můžete snadno připravit i doma a poznat jedinečnou chuť korejské kuchyně.

Suroviny

  • 400g kimchi
  • 200g vepřového masa (nohy nebo plec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kimchi šťávy
  • 700ml vody

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené maso a restujte ho dozlatova.
  3. Poté přidejte nakrájené kimchi, sójovou omáčku, cukr a kimchi šťávu. Pořádně promíchejte.
  4. Podlijte vodou a povařte polévku asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
  5. Po uvaření můžete přidat další ingredience podle chuti, například tofu nebo zeleninu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *