18. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Linguine alle vongole je lahodný italský recept na čerstvé linguine s křehkými mušlemi v bílém vinném omáčce. Tento jednoduchý, ale elegantní pokrm je oblíbený pro svou bohatou a chutnou kombinaci mořských plodů a těstovin. Vyzkoušejte tento recept a okusíte lahodný chuťový zážitek přímo z Itálie.
Suroviny
- 300g linguine
- 500g slaných mušlí vlastníků
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostky
- 1/2 čajové lžičky mletého červeného pepře
- 1/2 šálku bílého vína
- čerstvě nasekaná petrželka na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte linguine podle návodu na obalu.
- V dalším hrnci zahřejte trochu olivového oleje a opečte česnek a papriku, dokud nezačnou voňe.
- Přidejte mušle a zalijte bílým vínem. Zakryjte hrnec a vařte, dokud se mušle neotevřou (asi 5-7 minut).
- Odstavte mušle a odstraňte ty, které se neotevřely. Dochutíme mletým červeným pepřem a pepřem.
- Procedíme uvařené linguine a smícháme je s mušlemi a omáčkou. Podávejte s nasekanou petrželkou na ozdobu. Dobrou chuť!