18. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objevte lahodný recept na Moquecu z tresčího masa, tradiční brazilský pokrm plný chutí a aromat. Tato rybí specialita, která kombinuje svěží tresku s pikantními paprikami, rajčaty a kokosovým mlékem, přináší kulinářský zážitek přímo z tropů. Přečtěte si, jak jednoduše připravit Moquecu doma a překvapte svou rodinu a přátele exotickou večeří. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto úchvatného jídla, které je ideální pro každou příležitost. Nechte se inspirovat naší recepturou a zaručeně si získáte pochvalu u stolu!
Suroviny
- 500 g tresčího masa, nakrájeného na porce
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 limeta, šťáva
- 1 svazek koriandru, nasekaný
- sůl a černý pepř podle chuti
- 1 lžička mleté papriky
- 250 ml rybího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
Postup
- Tresčí maso osolte, opepřete a pokapejte limetovou šťávou. Nechte marinovat přibližně 20 minut.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a restujte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte papriky a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rybí vývar, kokosové mléko a rajčatový protlak. Duchem promíchejte a vařte na mírném ohni 10 minut.
- Přidejte marinovaný tresčí filet do hrnce a vařte, dokud ryba není uvařená, přibližně 15 minut. Během vaření opatrně promíchávejte, aby se ryba nerozpadla.
- Moquecu dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a přidejte nasekaný koriandr.
- Podávejte horké, ideálně s bílou rýží nebo pečivem na vsáknutí omáčky.