18. 10. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Risotto s houbami a parmským
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo italské kuchyně s naším receptem na risotto s houbami a parmským sýrem, který je perfektní volbou pro gurmánský zážitek přímo u vás doma. Tento luxusní recept kombinuje aroma čerstvých hub, krémovost parmského sýra a jedinečnou chuť dobře uvařeného risotta. Vyzkoušejte naše jednoduché kroky pro přípravu tohoto italského jídla, které pokaždé zaujme všechny vaše smysly. Připravte si lahodné risotto, které oslní vaše hosty a přinese kousek Itálie do vaší kuchyně. Navštivte náš web pro recept a další tipy, jak dosáhnout dokonalého výsledku.

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 500g čerstvých hub (např. žampiony, hlívy)
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 litr hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 100ml bílého suchého vína
  • 100g parmského sýra, nastrouhaného
  • 50g másla
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé bylinky (např. petržel) na ozdobu

Postup

  • Zahřejte velkou pánev na střední teplotu a přidejte trochu olivového oleje.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude sklovitá.
  • Přidejte česnek a restujte asi minutu, než začne vonět.
  • Vhoďte houby a restujte je, dokud neuvolní svou vodu a ta se neodpaří.
  • Přidejte rýži a míchejte, dokud není zrnka pokryta olejem a mírně průsvitná na okrajích (asi 2 minuty).
  • Zalijte vínem a nechte ho úplně vypařit.
  • Postupně přidávejte vývar po naběračkách; s každou naběračkou počkejte, dokud není tekutina absorbována, než přidáte další.
  • Tento proces trvá asi 18-20 minut, nebo dokud není rýže měkká, ale stále pevná na kousnutí.
  • Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a parmský sýr.
    Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte ihned, ozdobené čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *